Scandinavische Dagen 2014

Het begin van het nieuwe jaar betekent altijd een overvloed aan emigratiebeurzen, voorlichtingen en bijeenkomsten. Zaterdagochtend reisde ik af naar Almere, om bij de Scandinavische Dagen in Hotel Almere aanwezig te zijn. Placement organiseert ieder jaar de Scandinavische Dagen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het helpen van mensen die willen emigreren naar Scandinavië. De Scandinavische Dagen zijn voor iedereen die erover denkt om naar Scandinavië te emigreren.

5B6B411235BF48999F8FB2DAF4A68A27

Voor het tweede weekend op rij stond ik voor dag en dauw op om af te reizen naar een Scandinavische bijeenkomst. Dit keer geen koor, maar een emigratiebeurs. Weer vol goede moed, en dit keer met de parkeerschijf onder de zonneklep, ging ik op weg richting Almere.

Een heuse wereldreis, waarschijnlijk niet alleen voor mij. Toch was het in de bezoekersaantallen niet te merken. Er waren veel mensen aanwezig op de beurs. Best opvallend, voor een beurs die alleen gaat over het emigreren naar Scandinavië. Ook al is het dan gratis.
Ik ben vorig jaar voor school ook op de Emigratiebeurs geweest, en ja, daar was het drukker. Maar daar werden ook zo’n beetje alle landen gerepresenteerd waar Nederlanders graag naartoe zouden verhuizen (of juist niet, bij Equator was het beschamend rustig).

Maar dat is een ander verhaal, voor een andere keer. Ik was verbaasd dat er veel mensen naar Almere waren afgereisd op dit vroege tijdstip. (Het was tien uur).
Toch scheen ik zo’n beetje de enige te zijn die het verwonderlijk vond dat er zoveel belangstelling is voor de Scandinavische landen. “Het is er rustig, ruim en stil. Je hebt geen last van je buren, want die wonen vijf kilometer verderop,” zegt Jan. Hij denkt er al heel wat jaren over om naar Zweden te verhuizen. Maar hij twijfelt nog heel erg. “Het is niet iets dat je zomaar even doet, als het kopen van een nieuwe broek,” zegt zijn vrouw Isabella. “We zijn al heel wat jaren bezig met plannen, kijken en onderzoeken. Daarom lopen we zo’n beetje alle Scandinavische emigratiebeurzen af,” legt Jan uit terwijl Isabella praat met een mevrouw achter een van de vele stands.

Al gauw haakt Isabella af. “Het is een bedrijf dat emigraties voor mensen regelt. Van A tot Z. Wij doen het liever zelf, op ons eigen tempo,” legt ze uit. Daarna gaan Jan en Isabella op huis aan. Ik loop nog even een rondje over de beurs. Pieter is wel geïnteresseerd in de hulp van een bedrijf dat hem van begin tot eind helpt met zijn emigratie. “Ik vind het fijn dat ik hulp kan krijgen met mijn emigratie. Zelf zou ik het nooit allemaal uitgezocht en geregeld krijgen. Ik kwam hier naar de beurs om inspiratie op te doen en vragen te stellen,” zegt hij. “Ik twijfel al een hele tijd of ik wil emigreren, maar durf steeds niet omdat het zoveel werk en gedoe met zich meebrengt. Voor mij is dit de ideale oplossing. Een beurs met informatie en een bedrijf dat me wil helpen,” vertelt Pieter.

Na een uurtje vind ik het wel weer genoeg geweest en loop ik richting de uitgang. Van een vriendelijke mevrouw krijgt ik nog het magazine Thuis in Scandinavie mee. Ze vertelt me dat dit een jaarlijks magazine is dat speciaal voor de Scandinavische Dagen wordt gemaakt. De lezers kunnen hierin verhalen lezen van mensen die zijn geëmigreerd en kunnen informatie vinden over de Scandinavische landen.

thuis2014

Cover dan Thuis in Scandinavië 2014

Wie nu bedenkt dat hij eigenlijk graag naar de beurs had willen gaan en informatie had willen inwinnen over een verhuizing naar Scandinavië… niet gevreesd, over twee weken (8 en 9 februari) vindt de jaarlijkse immigratiebeurs plaats in de Expo Houten. Met een speciale Scandinavië Beurs. 

Volgend jaar worden de Scandinavische dagen wederom georganiseerd. De data en lokatie zijn al bekend: op 24 en 25 januari 2015 in het Van der Valk Almere. 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s